DAN SINAVI

ORDU DA SİYAH KUŞAK HEYECANI


DAN SINAVI

ORDU DA SİYAH KUŞAK HEYECANI

 

Taekwondo federasyonunun 2018 yılı   faaliyet proğramında yer alan Siyah kuşak ve Dan terfi sınavı  3 temmuz 2018 tarihinde  Recep kara spor salonunda yapıldı.

13 ilden  160 sporcunun katıldığı sınav sporcular açısından hayli zorlu geçti ,Ankara, Amasya , Kastamonu , Tokat, Trabzon Giresun ,Ordu  illerinden gelen hocalardan oluşan komüsyon  önünde Sporcular bilgi beceri ve deneyimlerini   sergilediler.Siyah kuşak ve dan terfi olmanın heyecanıyla birbirlerinden üstün teknikler ortaya koydular.

Katılan sporcuların hepsi  jüriden yeterli puanı alarak  bir üst kuşağa terfi oldular.

 

     Ordu ili milli takım antrenörümüz  ve aynı zamanda  sınav komüsyon üyesi Ruhi YÜKSEL  sınavla ilgili yaptığı açıklamada  şu ifadelerde bulundu.

    “Taekwondo Federasyonunun Gıp ve Dan kuşak sınav terfi talimatnamesine uygun olarak yapılan  sınavlar yılda iki kez  altı ayda bir olmak kaydıyla temmuz ve aralık aylarında yapılar. Beyaz  kuşakta başlayan bir sporcu yaklaşık iki yıl sonra kırmızı siyah seviyesine ulaşır,kırmızı siyah kuşakta  altı ay  bekleme sürelerini dolduran sporcular siyah kuşak sınavına  girmeye hak kazanır,  siyah kuşak olan sporcular

daha istekli, istirarlı ve kararlı olarak bu işe devam eder.Bu denli büyük bir  organizeyi

ilimize veren federasyon  başkanımız  sayın Metin ŞAHİN e  teşekkür ediyoruz.”

KULÜP BAŞKANIMIZ
Ruhi Yüksel
Ruhi Yüksel
6.Dan Milli Antrenör